Fysioterapeut

Råd og vejledning v. fysioterapeut Patrick Aarup

Klubben har aftalt med Patrick, at interesserede atleter kan konsultere ham omkring forebyggelse af skader og allerede begyndende gener i forbindelse med træning og konkurrencer.

Patrick vil i en forsøgsordning være på stadion hver onsdag fra kl. 18 første gang onsdag d. 24. april.

Ekstraordinært kan Patrick konsulteres onsdag d. 3. april kl. 18 i klubhuset for atleter, som i påsken skal deltage i klubbens træningslejr.

Atleter som på forhånd har beskrevet deres situation til Patrick på mail: 62086525@phmetropol.dk vil komme forrest i rækken. (se nedenfor)

Det er vigtigt at understrege at Patrick giver råd og vejledning, men ingen behandling. Egentlig behandling må selv opsøges.

Vedr. henvendelse om råd og vejledning v. Patrick

Nogle spørgsmål jeg godt kunne tænke mig besvaret er:

Navn og Alder

Hvor har du ondt?

Varigheden af skaden?

Nævn 2-3 ting som provokerer smerten

Tidligere skader samme sted? eller andre steder indenfor en periode på 1 år.

Opsøgt behandling? Egen læge, fysioterapeut, kiropraktor. Øvelser - hvilke?

Kan du deltage i en almindelig hverdag uden væsentlige smerter?

Discipliner atleten deltager i til atletik?

- Andet som de mener er relevant for mig at vide

Der er i alle tilfælde en kæmpe hjælp for mig til at kunne vinde noget tid.

Patrick Tomczyk Aarup

Født: 1993

Kontakt: aaruppatrick@gmail.com

Patrick er uddannet fysioterapeut og har arbejdet målrettet indenfor området idrætsskader de sidste 3 år. Han er ved at uddanne sig til Master i Muskuloskeletal Fysioterapi og i gang med specialuddannelsen til Idrætsfysioterapeut. Igennem sit arbejde hos ProAlign Idrætsfysioterapi har han arbejdet med skader indenfor atletik, svømning og basket. Patrick har tidligere været ansat hos Kaiser Sport og Ortopædi, og har derfor en dybdegående forståelse af de udfordringer der opstår hos løbere, og har således et bredt kendskab til vejledning omkring træningsmængder og sko. Udover idrætsskader har han interesse for smerte og generelle skader i bevægeapparatet uden direkte sportslig sammenhæng. På fysioterapeutuddannelsen har han opnået erfaring i formidling af videnskab ved at assistere i undervisning af sundhedsprofessionelle i anatomi og fysiologi.

Forskning:

Patrick har igennem sit arbejde opnået tæt tilknytning til forskningsverdenen, hvor han har udgivet en artikel omkring sportsrelaterede hjernerystelser.

Gennemførte kurser:

• Sports physiotherapy: Intro, Hip and Knee